Vier maanden die het verschil maakten

Vier maanden ben ik in dienst geweest bij DAM, het klinkt kort, maar zonder die 4 maanden had ik nooit de volgende stap kunnen maken naar het werk dat ik nu doe, werk als peer-coach.

Ik ben afgestudeerd als illustrator, best een solitair beroep. Veel dagen ben je alleen met jezelf en je gedachten. En hoe minder werk er was, hoe meer ik begon te twijfelen aan mijn kunnen, en dankzij late diagnoses ADHD en Autisme, ook aan mezelf. Na een leven lang niet meekomen met de rest, raakte ik ervan overtuigd dat het waarschijnlijk aan mezelf lag. Ik kwam daardoor bij DAM binnen met best weinig zelfvertrouwen.

Bij DAM had ik voor het eerst in lange tijd een sociale werkomgeving, een omgeving van feedback, en een omgeving waarin ik anderen sprak die ook tegen dezelfde dingen aanliepen als ik. Ik zag de winst die er te behalen viel. Ik had misschien een afstand tot de arbeidsmarkt, maar die afstand bleek minder groot te zijn dan ik dacht. Ik realiseerde me in de omgeving van DAM dat het niet ging om het pad dat anderen volgde, maar dat het ging om mijn eigen pad. Ik kwam bij DAM niet alleen creatief en sociaal tot mijn recht, maar zag voor de eerste keer in lange tijd weer mogelijkheden.

De vier maanden bij DAM hebben een groot verschil gemaakt.